Free Ads Bookmark
Find ads
by your
respective
State
Aloe Vera Soothing Gel 300ml
Aloe Vera Soothing Gel 300ml
Aloe Vera Soothing Gel 300ml

Aloe Vera Soothing Gel 300ml

 

Aloe Vera Soothing Gel 300ml
Aloe Vera Soothing Gel 300ml
Aloe Vera Soothing Gel 300ml

 

Ad Details

 

Price : RM 24.00 State : Terengganu Type : Private Category : Jewelry/Mack-up/etc Contact No. : 0199807885

Aloe vera adalah tumbuhan dengan daun-daun yang berisi gel. Gel di dalam ini dikaitkan dengan manfaat penyembuhan yang banyak dan boleh digunakan untuk dalaman dan luaran. Untuk luaran ia adalah yang paling baik digunakan untuk melegakan banyak masalah kulit, termasuk sunburns, jerawat, kulit kering, gigitan serangga, regangan (stretch marks), luka, penuaan kulit dan banyak lagi.
Sesuai untuk semua jenis kulit, aloe vera gel boleh digunakan walaupun kulit yang sensitif. Mari kita lihat pada faedah menggunakan gel aloe vera untuk merawat penyakit kulit.
1. Aloe vera gel sangat bagus untuk pelembab.

Untuk wanita: Popular digunakan sebagai pelembap oleh wanita yang kerap menggunakan mineral make-up, gel aloe vera adalah bagus untuk muka. Penggunaan aloe vera gel kulit sebelum menggunakan make-up boleh mengelakkan kulit kering.

Untuk lelaki: Aloe vera gel boleh digunakan sebagai aftershave. Sifat-sifat penyembuhan boleh merawat luka kecil yang dialami mencukur.

2. Aloe vera gel sangat bagus untuk merawat jerawat. Aloe vera gel mempunyai ciri-ciri antimikrobial yang membunuh bakteria dan sifat-sifat anti-radang yang mengurangkan radang kulit. Ia membolehkan kulit sembuh dengan cepat secara semula jadi dengan parut minimum. Aloe merupakan pelembab tetapi tidak memberi kulit rasa berminyak, jadi ia sangat sesuai bagi sesiapa yang mempunyai kulit yang berminyak.

3. Aloe vera membantu melawan penuaan kulit. Semakin tua semua orang mula bimbang tentang penampilan garis-garis dan kehilangan keanjalan kulit kita. Vitamin C dan E yang hadir dalam aloe gel boleh meningkatkan ketegangan semulajadi kulit dan menjaga kulit kita yang terhidrat.

4. Aloe vera boleh mengurangkan stretch marks. Sama ada disebabkan oleh perubahan berat badan, atau kehamilan, ramai di antara kita akan dilanda stretch marks yang hodoh. Tanda ini muncul disebabkan “koyakan” kecil dalam lapisan kulit secara tiba-tiba dan berlebihan regangan. Aloe vera gel boleh membantu menyembunyikan regangan ini dengan penyembuhan luka ini.

5. Aloe vera boleh digunakan untuk merawat selaran matahari. Aloe vera gel boleh mengurangkan kesakitan dan bengkak yang anda hadapi semasa selaran matahari. Ia bertindak sebagai pelindung lapisan pada kulit dan membantu menambah lagi dengan kelembapan. Apabila kulit terhidrat, Ia akan pulih dengan lebih cepat daripada selaran matahari itu.
Harga: RM24
Berminat: Pm/Sms/ Whatsapp: 0111-9321768
Blog: http://zizashoppe.blogspot.com
FB: https://www.facebook.com/ZizaShoppe

Copyright 2012-2015 IklanDnet.com. All Rights Reserved.